A Yamaha MotoGP csapatának blogja

Yamaha Racing

Maláj Nagydíj 2015 - pro és kontra

2015. október 26. - Syracuse

Emlékezetes MotoGP szezonon vagyunk túl (majdnem), az már biztos. Kiélezett párharcok a Yamaha fölényével, az év végére egy sirály (haha) Ausztrál Nagydíj, azt követően botrányos sepangi hétvége... Valentino Rossi és Marc Márquez malajziai balhéjáról, valamint a világbajnoki esélyekről olvashattok most két különböző véleményt, blogunk két szerkesztőjétől. Kő kövön nem marad...

Syracuse: Egyszerűen nem tudom felfogni, ami a hétvégén történt. Néhány hete a Yamaha megnyerte a konstruktőri világbajnokságot, látszólag mindenki boldog volt, majd a fiúk a pályán eldöntik, ki lesz a világbajnok - gondoltuk. Aztán jött Marc Márquez. A spanyolok "összeesküvését" a Maláj Nagydíjat megelőző sajtótájékoztatón Valentino Rossi már pedzegette, nem kicsit felháborítva vele az érintett hispán versenyzőket. A szombati nap afférján még csak mosolyogtunk, de aztán jött a vasárnapi futam. Vale jól rajtolt el, szépen tartotta magát a két Honda mögött, amikor is a 2. körben Lorenzo - kérdésesen - megelőzte őt. Ezután nem sokkal Marc Márquez, mintha épp lekörözés alatt állna, előre engedte Jorge barátját, ekkor jött a fekete leves. Rossi hatalmas tempóval érkezett a Honda spanyolja mögött, de - Lorenzoval ellentétben - őt nem engedte el Marc, a lehető legagresszívabban támadta a láthatóan gyorsabb olaszt. A Doktor ezt megelégelve, a hátsó egyenesre fordító kanyarnál kicsit szélesebben fordult, hogy előnyt kovácsoljon magának, de Márquez itt sem hagyta annyiban a dolgot, így ő húzta a rövidebbet, be kellett fejeznie a versenyt. A leintésnél Pedrosa, Lorenzo, Rossi volt a sorrend, de gondoltuk, hogy itt nem ér véget a történet. A világbajnoki éllovas ugyan megtarthatta pontjait, így 7 egység maradt is az előnyéből a szezonzáróra, de a szankcióknak hála Valenciában az utolsló rajthelyről indulhat majd. A Doktornak ezáltal legalább akkora szerencsére lenne szüksége a világbajnoki cím eléréséhez, mint Nicky Haydennek 2006-ban... A versenybírák a döntésnél természetesen figyelmen kívül hagyták Lorenzo vélhetően sárga zászló alatt történő előzését, valamint Márquez manővereit is szabályosnak ítélték. Ezzel nem is lenne gond, de erkölcsileg nálam kivágta a biztosítékot a fiatal spanyol, kiváltképp a verseny utáni nyilatkozatának ismeretében. 2015 világbajnoka valószínűleg Jorge Lorenzo lesz, de a botránnyal senki sem járt jól, főleg szegény Dani Pedrosa nem, aki e hétvégén rövid időn belül másodszor állhatott a dobogó tetején szenzációs motorozással, csak épp senki nem figyel rá...

Tamás60: Mint tudjátok, mindenki felkapta a fejét a tegnapi Maláj Nagydíjon történt incidensre, Marquez és Rossi között. Szerintem Rossi kicsit besokallt, hogy Marquez "játszadozik" vele,mert már az Ausztrál Nagydíjon is nagyon úgy tűnt. Marc egyértelműen Lorenzot akarta segíteni, hogy meg tudjon lépni tőlük. Az incidenst megelőzően Rossi és Marquez is nagyon a saját és motorjaik határát feszegették, néha-néha már kvázi bukás volt. Mindketten hibáztak,mert Marc nagyon agresszívan versenyzett és Rossit "idegelte", addig amíg Valentino be nem sokallt és ki akarta terelni a pályáról, hogy az veszítsen a tempójából,így időt nyerve meglógjon. Ez a világbajnokság lehet így már eldőlt Jorge Lorenzo javára! Még mindig 7 pont előnye van Valentino Rossinak,de ha a mezőny végéről kell rajtolnia, akkor az esélyei egyre kissebbek. Nem lenne fair, ha ilyen könnyen dőlne el a vb cím sorsa. Mint minden motorsport rajongó, én is igazi versenyre vágyom, ami a futam végéig tart! Győzzön a legjobb!!

Természetesen hatalmas érdeklődéssel várjuk a szűk két hét múlva esedékes szezonzáró Valenciai Nagydíjat, de a világbajnoki cím sorsát illetően a nagy kérdések már valószínűleg eldőltek. Kíváncsiak vagyunk a Ti véleményetekre is, nyugodtan írjátok meg azt kommentben!

A bejegyzés trackback címe:

https://yamahamotogp.blog.hu/api/trackback/id/tr48020371

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása