A Yamaha MotoGP csapatának blogja

Yamaha Racing

Titánok harca 2014

VR46 vs. JL99 (videóval)

2014. december 07. - Syracuse

Bár idén a MotoGP világbajnoki címéért kiélezett harc nem folyt, az ezüst kérdése elég izgalommal szolgált a rajongóknak és a versenyzőknek egyaránt.

Ugyan a végére a gyári Yamaha versenyzői házon belül döntöttek a 2. hely sorsáról, sokáig Dani Pedrosa is versenyben volt velük. Végül Valentino Rossi 32 ponttal végzett csapattársa előtt, köszönhetően Jorge Lorenzo rossz gumiválasztásának a szezonzáró valenciai versenyen.

A Motorcycle Race Mag eljátszott a gondolattal, hogy vajon mekkora csatákat fog hozni a következő világbajnoki szezon. A 4 "földönkívüli" versenyző marad ugyanazon motorokon, Cal Crutchlow ot lesz az LCR Hondán, Alvaro Bautista és Marco Melandri az új Aprilia Gresini gyári motorjait töri majd be, Scott Redding pedig a Marc VDS Hondánál folytatja. Én ehhez hozzátenném, hogy a Ducati is okozhat meglepetéseket Andrea Dovizioso és Andrea Iannone révén, a Tech 3 Yamaha idén megszokott párosával karöltve. És akkor még a Suzuki gyári csapatként történő visszatéréséről nem is beszéltünk, Aleix Espargaróval a soraikban.

Mindent egybevetve érdekes szezon elé nézünk, remélhetőleg a Honda fölénye sem lesz ekkora, és akkor magáért a bajnoki trófeáért is lehet majd izgulnunk. Azt pedig továbbra is külön öröm látni, hogy a Movistar Yamaha két olyan versenyzővel rendelkezik, akik ennyi világbajnoki címmel és sikerrel a hátuk mögött 2014-ben ilyen odaadással tudnak egymás ellen harcolni egy világbajnoki 2. helyért.

A bejegyzés trackback címe:

https://yamahamotogp.blog.hu/api/trackback/id/tr586963479

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása