A Yamaha MotoGP csapatának blogja

Yamaha Racing

Niki Laudát lenyűgözte a MotoGP

2015. augusztus 16. - Syracuse

Bár az idei Cseh Nagydíj távolról sem tartozik a sportág legizgalmasabb versenyei közé, a hétvégén Brnoban vendégeskedő 3-szoros Forma 1-es világbajnokot meggyőzték a látottak.

 

Az osztrák kilátogatott a MotoGP idei 11. versenyére, ahol azt mondta, nagyon szeretni a motorokat, kiemelve, hogy a bajnokságtól a Forma-1 is sokat tanulhatna: „A motorversenyek alapból nagyon izgalmasak, hiszen teljes egészében láthatod azokat a versenyzőket, akik harcolnak egymással. A Forma 1-ben sajnos ez pont fordítva van, az autókat könnyű vezetni, és egy hibát sem láthatunk.”

A Mercedes elnöke 2002-ben már nyilatkozott olyat a Forma 1-es autókról, hogy „ezeket minden majom el tudná vezetni”.

„Látható, hogy motorokat nehezebb irányítás alatt tartani” – nyilatkozta Lauda az Eurosportnak, majd beszélt a Forma 1 jövőjéről is néhány szót - „Folyamatban vannak a sport izgalmasabbá tételének munkálatai, a cél, hogy ismét nehezebb legyen vezetni az autókat. Nem érdekes számomra, hogy a több néző érdekében manipuláljuk a sportot, de itt olyan jól menedzselik a bajnokságot, hogy annak ellenére is érdemes nézni, ha valaki nem találja izgalmasnak”.

A MotoGP Cseh Nagydíját egyébként hivatalosan 138752-en tekintették meg a helyszínen, míg a hétvégén összesen 240695-en látogattak el Brnoba.

 

A ti véleményetekre is kíváncsiak vagyunk, nyugodtan írjatok kommentben! :D

A bejegyzés trackback címe:

https://yamahamotogp.blog.hu/api/trackback/id/tr17710964

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása