A Yamaha MotoGP csapatának blogja

Yamaha Racing

Silverstone menti meg a Brit Nagydíjat

2015. február 12. - Syracuse

A MotoGP háza táján a legnagyobb mizéria jelenleg talán a Circuit of Wales körül forog, ráadásul Doningtonban sem állnak készen rá, hogy futamot rendezzenek.

Mint arról már beszámoltunk, a Circuit of Wales építési munkálatai még el sem kezdődtek, így leghamarabb 2017-ben láthatunk walesben világbajnoki futamot. Már ezt megelőzően is biztos volt, hogy idén még nem ők rendezik a Brit Nagydíjat, a jogot a 2009 óta hanyagolt Donington Park kapta meg. Tegnap viszont bejelentették. hogy Donington szénája sem áll túl jól, tehát 2015-ben biztosan nem áll készen a pálya a gyorsasági motoros világbajnokság három mezőnyének fogadására. Végül ismét Silverstone kapta meg a rendezési jogot, a szerződés két évre szól, ami azt jelenti, hogy 2016-ban is Silverstoneban láthatjuk a Brit Nagydíjat.

Michael Carrick a Circuit of Wales képviseletében mondott köszönetet: „Örömmel jelentjük be, hogy sikerült megállapodnunk Silverstonenal abban, hogy ők rendezzék 2015-ben és 2016-ban a MotoGP brit fordulóját. Szeretnénk köszönetet mondani a silverstone-i pálya új menedzsmentjének, a Dornánál lévő partnereinknek, valamint azoknak a befektetőinknek, akik gyorsan segítettek a 2015-ös eseményt illetően, amikor világossá vált, hogy nem tudjuk tartani a Doningtonnal kötött szerződésünket. Örülünk, hogy biztosítani tudtuk a rendezvény jövőjét a következő két évre, amíg a walesi pályánk építés alatt áll.”

A bejegyzés trackback címe:

https://yamahamotogp.blog.hu/api/trackback/id/tr477163445

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása