A Yamaha MotoGP csapatának blogja

Yamaha Racing

Könnyes búcsú Indianapolistól

Előzetes versenynaptár 2016-ra

2015. szeptember 11. - Syracuse

A FIM ma délelőtt nyilvánosságra hozta a gyorsasági motoros világbajnokság jövő évi kalendáriumát. Túl nagy meglepetés nem érhet minket: továbbra is 18 fordulóból áll majd a szezon, köszönhetően annak, hogy az Osztrák Nagydíj az indianapolisi futam helyére került.

Azt már hosszú ideje tudni lehetett, hogy 2016-ban ismét ellátogat Ausztriába a MotoGP mezőnye, méghozzá a néhány éve modernizált Red Bull Ringre, amely tavaly óta már a Formula-1-nek is ismét otthont ad. Ezzel elvileg 19 futamosra bővült volna a szezon, ám hosszú ideje pletykálták azt is, hogy Laguna Seca után egy másik amerikai helyszín, nevezetesen Indianapolis is kikerülhet a naptárból.

Nos, a ma délelőtt közzétett tervezet alapján valóban kiesik a világbajnokságot 2008 óta vendégül látó pálya, amelynek időpontját épp az Osztrák Nagydíj kapja meg – ez azt is jelenti, hogy a sógoroknál épp a brnói viadal előtti héten teszik tiszteletüket a motorosok, vagyis egymás után rendezik a hazánkhoz legközelebbi két versenyt.

Ezt leszámítva csupán néhány időpontbeli módosítást vehetünk észre az idei évhez képest: a katari éjszakai idénynyitó egy héttel korábbra került, helyet cserélt az austini és az argentin futam, előrébb került a Brit Nagydíj, emellett pedig az októberi távol-keleti nagydíjak sorrendjét is átvariálták, hiszen jövőre Malajzia nyitja majd a sort. Azt pedig már korábban bejelentették, hogy a Holland TT a hagyományokat megtörve átkerült szombatról vasárnapra – érdekesség, hogy a korábbi idénykezdés miatt háromhetes szünet lesz majd Assen előtt.

A crash.net szakoldal információi szerint Jereznek és Brnónak nincs még aláírt szerződése (utóbbi évek óta a túlélésért küzd, ám épp az idei nagydíj hétvégéjének jelentették be, hogy biztosított a verseny jövője), ahogy immár az is bizonyos, hogy a korábban pletykált thaiföldi és indonéz fordulók leghamarabb 2017-ben csatlakozhatnak a naptárhoz. Két év múlva egyébként komolyabb változásokra számíthatunk, ugyanis számos pályának lejár a jelenlegi kontraktusa.

 

forrás: p1race.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://yamahamotogp.blog.hu/api/trackback/id/tr797778678

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása