A Yamaha MotoGP csapatának blogja

Yamaha Racing

Rossi a Brit Autóversenyzők Klubjának tiszteletbeli tagja lesz

2015. augusztus 20. - Syracuse

Komoly megtiszteltetésben lesz része a jövő hétvégén Valentino Rossinak, a MotoGP silverstone-i fordulója alatt ugyanis hivatalosan is felveszik az olasz pilótát a Brit Autóversenyzők Klubjába. A kilencszeres világbajnok ezzel az első motoros lett, aki tagja lesz az illusztris társaságnak.

Elképesztő pályafutása során rengeteg megtiszteltetésben és díjban részesült már Valentino Rossi, most pedig egy újabb illusztris társaság tagja lesz, a Brit Autóversenyezők Klubja ugyanis felvette őt tiszteletbeli tagjai közé. A társaság, amelynek tulajdona egyébként a silverstone-i pálya is, először köszönthet a soraiban olyan versenyzőt, aki jobbára a kétkerekűek világában ért el sikereket.

A BRDC tagjai közé bekerülni komoly elismerés, ezzel maga a Doktor is tisztában van: „Egyetlen motoros sem volt eddig a Klub tagja, én leszek az első, ezáltal még inkább megtisztelve érzem magam. Tudom, hogy nagyon nehéz a klub tagjává válni, rendkívül kemény feltételeknek kell megfelelni. Már várom, hogy találkozzak az elnökkel, Derek Warwickkal, akit ismerek és nagyra tartok az F1-es pályafutása kapcsán. Remélem, jó eredményt érek majd el a Brit Nagydíjon, hogy méltóképp ünnepeljem a belépésemet a Klubba.”

A Formula-1-es pályafutása során négy dobogós helyet szerző, s a Brit Autóversenyzők Klubjának élén néhány éve Damon Hillt váltó Derek Warwick a következőképp kommentálta az eseményt: „A BRDC tagjának lenni a legnagyobb megtiszteltetés a brit motorsportban, és mindenki nevében mondhatom, hogy büszkék vagyunk és megtiszteltetésnek érezzük, hogy Valentino Rossi elfogadta a meghívásunkat a tagságra.”

Rossi beiktatására a jövő hétvégi silverstone-i Brit Nagydíjon kerül sor, ahol a Yamaha olasz motorosa azzal a céllal áll majd rajthoz, hogy visszavegye a vezetést az összetett pontversenyben csapattársától, a több győzelmének köszönhetően a tabella élén álló Jorge Lorenzótól.

 

Forrás: p1race.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://yamahamotogp.blog.hu/api/trackback/id/tr557721036

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása