A Yamaha MotoGP csapatának blogja

Yamaha Racing

Amikor a MotoGP "legyőzte" a Formula 1-et

2014. november 16. - Syracuse

Nagy bánatunkra november elején véget ért a 2014-es MotoGP szezon. Arra gondoltam, megosztom veletek, számomra mi volt a legfelemelőbb a bajnokság során, tegyetek Ti is így!

 2014. július 13-án, a Sachsenringen rendezték meg a MotoGP világbajnokság Német Nagydíját. Ez volt az év 9. futama, az első 8-at kivétel nélkül a világbajnoki címvédő, Marc Márquez nyerte. Ezt a hétvégét is végig uralta, az 1. és a 2. szabadedzés kivételével mindenütt ő volt a leggyorsabb, de a futamot remek helyről, az első sor végéről kezdhette a német Stefan Bradl is. Az időjárás elég szeszélyes volt vasárnap, a felvezető körre a mezőny nagy része esőgumival indult el, így 15-en a boxból rajtoltak, Bradl viszont (félig) száraz beállítású motorral gyakorlatilag a rajtrács első helyéről vághatott neki a futamnak. Végül jött a papírforma, Márquez végzett az élen, mögötte Dani Pedrosa és Jorge Lorenzo, a német a felemás beállítású Hondával pedig éppen lecsúszott a pontszerzésről. A helyszínen több, mint 93000 szurkoló volt rá kíváncsi, hogy egy spanyol versenyző egy japán motorral sorozatban 9. alkalommal is futamot tud nyerni.

 

Az autósportok királykategóriája, a Formula 1 manapság eléggé megosztja a rajongókat, de még a résztvevőket is - erre lehetőleg nem térnék ki túlzottan, viszont nem titkolom, hogy nekem is futamról futamra csalódást okoz. Az idei Német Nagydíjra 2014. júlus 20-án került sor, a bajnokság 10. futamaként. Az előző 9-ből 8-at a Mercedes pilótái nyertek, egyedül Kanadában tudott felülkerekedni rajtuk a Red Bull ausztrál pilótája, Daniel Ricciardo. A szabadedzéseket a Mercik uralták a Hockenheimringen, egymás között cserélgetve a sorrendet. A Q1-ben Lewis Hamilton a gumifalnak ütközött, így a versenyt csak a 16. helyről kezdhette, csapattársa, Nico Rosberg viszont hozta a kötelezőt, megszerezve a Mercedes ezévi 9. pole pozícióját. A futamon itt sem történt csoda (és túl sok izgalomban sem volt sajnos részünk, kivéve az ominózus rajtot), Rosberg megszerezte a győzelmet (20 másodperces előnnyel), Hamilton feljött a 3. helyre, közéjük pedig a szintén Mercedes motort használó Williams istálló fiatal tehetsége, Valtteri Bottas fért be. Alig 56000-es német tömeg nézte végig a lelátókról, amint egy német pilóta német autóban röhögve versenyt nyer.

Szégyen, vagy nem, számomra ez a tény jelenti az idei gyorsaságimotoros-világbajnokság csúcspontját. Bennetek mi maradt meg idén legjobban? Írjátok meg kommentben! :D

A bejegyzés trackback címe:

https://yamahamotogp.blog.hu/api/trackback/id/tr166877693

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása