A Yamaha MotoGP csapatának blogja

Yamaha Racing

Austini körkép

2015. április 08. - Syracuse

Hétvégén folytatódnak a motorkerékpársport királykategóriájának küzdelmei, ezúttal a texasi Austinba látogat a mezőny.

A Hermann Tilke által tervezett 5513 m hosszú COTA-t (Circuit of the Americas) 2012-ben nyitották meg. Az aszfaltcsík túlnyomórészt balkanyarokat tartalmaz, első része rendkívül technikás, majd a pálya leghosszabb egyenesét követően egy szintén technikás, végül egy gyors rész következik.

A MotoGP mezőnye 2013 óta látogat ide, így az idei lesz a 3. Amerikai Nagydíj (a korábbi, Laguna Secán és Daytona Beachen rendezett USA Nagydíjaktól most elvonatkoztatok, azoknak az elnevezése is láthatóan más volt).

A verseny rövid életéből - és az előző két év erőviszonyaiból - adódóan a pálya ura a világbajnoki címvédő Marc Marquez. A pole pozíció, a versenyen futott leggyorsabb kör és a futamgyőzelem is mindkét alkalommal a spanyolt illette, sőt, a dobogó második fokára is kétszer állhatott csapattársa, Dani Pedrosa. Pedrosa idén már biztosan nem lesz dobogós, és most talán van esély rá, hogy valamelyik Yamaha, vagy Ducati megfogja Marquezt - a Katarban látottak alapján. A Hangvillások részéről Jorge Lorenzo 2013-ban dobogóra állhatott, de tavaly már csak egy 10. helyre futotta a spanyolnak, Valentino Rossi legjobb eredménye pedig egy 6. hely, ami nem túl biztató.

Miután Rossi megnyerte a szezonnyitó futamot, motivációja bőven van rá, hogy jól teljesítsen, ahogy csapattársának is, és a szezon során később talán egy egészséges versengés is kialakul majd a két pilóta között. A Ducati részéről szintén mindkét pilóta motivált, kiváltképp a két héttel ezelőtt a győzelemről épphogy lemaradó, tavalyi austini 3. helyezett Andrea Dovizioso. Marquez bizonyítási vágyból sosem fogy ki, és most valószínűleg a Honda is nagyobb nyomást helyez majd rá a megszokottnál, hiszen sejtik, hogy a Pedrosa helyett beugró Hiroshi Aoyama nem fog sok pénzt hozni a konyhára - bár ezt majd az idő eldönti.

Mindent összevetve a színvonal valószínűleg marad a katari szinten, mármint ami az izgalmakat és a versenyzést illeti. Reméljük, a Yamaha felveszi majd a Ducati és Marquez tempóját, és Vale-Jorge harc lesz a győzelemért, esetleg egy olasz minibajnoksággal fűszerezve. A futam vasárnap 21:00-tól a DigiSport 2-n élőben látható, teljes program itt.

A bejegyzés trackback címe:

https://yamahamotogp.blog.hu/api/trackback/id/tr617349492

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása