A Yamaha MotoGP csapatának blogja

Yamaha Racing

Loris Baz a MotoGP-ben folytatja!

2014. október 04. - Syracuse

A Superbike Világbajnokságban jelenleg a tabella 5. helyén álló pilótáról ma igazolódtak be a pletykák.

Baz 2015-ben a Yamaha kötelékébe tartozó NGM Forward Racing színeiben indul a királykategóriában - jelentette be a svájci istálló. Az Aspar csapattal egyébként előszerződése is volt már, de végül magassága miatt nem igazolták le, így a következő szezonban Stefan Bradl csapattársa lehet. A Yamaha jövőre egyébként már nemcsak blokkot, hanem vázat is biztosít majd az istálló számára.

Giovanni Cruzari, a Forward Racing csapatfőnöke így nyilatkozott az igazolásról: „Öröm számunkra, hogy Loris Bazt üdvözölhetjük a csapatunkban. Ő egy fiatal versenyző, aki gyorsnak bizonyult a Superbike világbajnokságon, és szeretnénk megadni a lehetőséget neki, hogy a MotoGP-ben is megmutassa a tehetségét. Nagyon örülünk, hogy Loris-szal vágunk neki ennek az új kalandnak, s idehozhatjuk ezt a fiatal pilótát a királykategóriába, így folytatva a tehetségkutató küldetésünket a Yamaha oldalán. Loris Stefan Bradl csapattársa lesz, s örömmel tölt el, hogy egy ennyire fiatal csapattal állhatunk fel, köszönhetően a 21 éves franciának és a 24 éves, ám már így is tapasztalt németnek.”

Baz a 7. helyről rajtolhat majd a Francia Nagydíj holnapi első futamán.

A bejegyzés trackback címe:

https://yamahamotogp.blog.hu/api/trackback/id/tr426759413

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása